Microsoft Office 365

Microsoft Office 365

Microsoft Office 365 is momenteel één van de meest gebruikte Clouddienst in Nederland in het MKB.

Basis functionaliteit

De basisfunctionaliteit van Office 365 bestaat uit de standaard Office-Applicaties zoals Word, Excel, PowerPoint en Outlook. Het voordeel van Office 365 is dat het naast de standaard applicaties ook de online versies van Exchange, SharePoint en Lync heeft toegevoegd, waardoor het gebruik van Microsoft Office 365 erg voordelig is.

bron: MicrosoftOffice365

App:

Microsoft Office 365 kan ook vanaf een Smart Phone App worden gebruikt. Cruciaal hierbij is de synchronisatie van gegevens zoals contact, mail en agenda’s. Exchange speelt hierbij een belangrijke rol en de app wordt op alle mogelijke platforms ondersteund.

Veiligheid

De veiligheid van alle gegevens wordt gegarandeerd door Microsoft. Zo biedt Microsoft bescherming tegen virussen en andere Mailware en spam. Daarnaast heeft Microsoft een 24/7 services desk die bij calamiteiten geraadpleegd kan worden.

Office 365 wordt geleverd als dienst en afgerekend aan de hand van een abonnementsmodel. (Prijs per gebruiker). Het voordeel hiervan is dat er nauwelijks investeringen nodig zijn in IT zoals servers, onderhoud en licenties.

Prijs: Microsoft biedt drie versies aan van Office 365. Namelijk voor kleine bedrijven, middelgrote, grote bedrijven en voor de publieke sector. Het grote verschil hiertussen is dat er bij de grote pakketten meer aanpassingen en instellingen kunnen worden gedaan (deze zijn immers noodzakelijker). De prijs begint bij €5,25 per maand tot 50 gebruikers. Voor dit bedrag heb je 25GB aan e-mail opslagcapaciteit.

Pluspunten: Apps, abonnementsmodel, Up to Date, Synchronisatie

Minpunten: nauwelijks

Reactiemogelijkheid is gesloten